Читај ми!

Никола Ракочевић о лику Мирка Ковача: Ово је улога какву до сада нисам имао

У серији „Кости“, коју гледамо од овог викенда, сваке суботе и недеље у 20 часова на Првом програму РТС-а, Никола Ракочевић глуми младог бизнисмена Мирка Ковача.

Николин лик представља окидач за многе догађаје у серији, његови поступци покрећу радњу и мењају животе главних јунака. Мирко Ковач спада у групу бизнисмена који су до моћи и функције дошли захваљујући мистериозно стеченом капиталу својих очева. Он је млад, амбициозан и не преза ни од чега како би добио оно што жели.

Иако је до сада остварио на десетине улога како на филму, тако и на телевизији и у позоришту, Никола каже да га у Костима гледамо у новом издању:

„Морам признати да је ова улога другачија – има неки свој посебан шарм и аутентичност. Лик Мирка Ковача је сјајно написан. Уживао сам док сам снимао, јер сам до сада тумачио људе сличне њему, али никако исте такве. Осим тога, радња серије је таква да нико од ликова није могао да остане по страни, што је добро за заплет, али и за глумачку игру“, наводи Ракочевић.

 Кости су његов први и за сада једини пројекат у Републици Српској.

„Ово је било, према неком мом искуству, продукционо врло добро снимање. Имали смо изузетан текст, веома добру камеру, редитеља који зна шта хоће и одличну глумачку екипу. Али, оно у чему сам највише уживао док сам снимао у Бањалуци, је то што је све доста другачије од онога на шта сам навикао у раду на телевизији. Код нас је процес снимања јако убрзан, све се дешава брзо и некада се праве се компромиси, а током рада на Костима ми се чини да је направљен такав план снимања да смо имали времена да се свиме позабавимо на прави начин, и визуелно и глумачки и драматуршки. Зато стварно верујем да ће ова серија бити нешто посебно – у визуелном, глумачком и текстуалном смислу. Подсетила нас је на Твин Пикс, због атмосфере која је малтене опипљива – нешто што се не изговара и што се не види, али се и те како осећа“, каже Никола.

Поред Николе Ракочевића, глумачку екипу серије чине Јово Максић, Љубиша Савановић, Драган Мићановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Леа Секулић, Никола Пејаковић, Љубомир Бандовић, Горан Султановић, Игор Ђорђевић, Марина Воденичар и многи други.

Сценарио за серију Кости потписује Никола Пејаковић, режију Саша Хајдуковић, продукцију Бранкица Јанковић, док су директори фотографије Саша Петковић и Драган Радетић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи