Читај ми!

Међународни пројекти продукције „Фајерфлај“: мистерије, трилери и биографске драме

Након великог успеха са ТВ серијама „Тајкун“ и „Мочвара“, београдска продукцијска кућа „Фајерфлај“ свој рад проширује развијањем нових пројеката у сарадњи са међународним продукцијама.

Први у низу наслова чија је реализација планирана наредне године биће адаптација култног романа Душана Савковића Горила. Овај роман, који је већ неколико деценија један од напродаванијих, бави се авантурама жестоких српских момака 60-их година прошлог века у Паризу, као и причом о телехранитељу познатог француског глумаца Алена Делона, која је изазавала велику пажњу тамошње јавности.

Прослављени новинар Душан Савковић пратио је причу о Стевану Марковићу, као и чувеној афери „Случај Марковић“, која је потресла сам државни врх и културни естаблишмент Француске. 

У копродукцији са "Gorila Enterprises LLC", „Фајерфлај“ је добио права на развијање сценарија који ће потписати Ђорђе Милосављевић, чији рад смо упознали кроз пројекте Тајкун, Корени, Чизмаши...

Паралелно са Горилом, продукција „Фајерфлај“ и мађарски "Joy Rider" удружили су снаге на новом међународном пројекту, играној серији под називом Frust. Креатор серије је писац Срђан Вулетић, док ће режију потписати светски награђивани редитељ, добитник Оскара и Златног глобуса, Данис Тановић. 

Frust је драма са примесама комедије која ће се састојати из шест епизода, а радње ће пратити напоре младог писца да стекне популарност у друштву. Стицајем околности он убија локалног дилера, чиме постаје херој. Ипак, узнемирава га чињеница да његов идентитет мора остати неоткривен.

И коначно, трећи пројекат на којем ради продукцијска кућа „Фајерфлај“ је Фатални савезник, шпијунски роман познатог британског новинара, писца и ТВ лица Би-Би-Сија, Тима Себастијана.

„Фајерфлај“ развија сценарио за мини-серију од четири епизоде, шпијунског трилера са примесама мистерије, који потписују Кевин Рандл (познати продуцент и писац који је радио за ХБО, Би-Би-Си, Нетфликс и Ченел 4) и млади домаћи писац Иван Кнежевић (победника регионалног конкурса канала ХБО за нове серије).

У срцу ове приче је агентица МИ-6 Марго Лејн, која постаје рањива када је изда неко из врха америчке владе, због чега бива бачена у мисију која је води до самог центра мафије савремене Русије.

„Поред серија које су намењене, пре свега, домаћој публици 'Фајерфлај' развија и пројекте који су од првих корака већ позиционирани као интернационални. И у том сегменту желимо да успоставмо високе стандарде по којима нас, чини ми се, већ препознају. Врло сам задовољан што смо заједно са својим партнерима, управо са ова три наслова, међусобно врло различита, почели да развијамо пројекте намењене глобалном тржишту“, рекао је Бобан Јевтић, креативни директор „Фајерфлај“ продукције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи