Читај ми!

Премијера филма „Плажа вечног ветра“ широм региона на годишњицу смрти Милана Младеновића

Кратки документарни филм „Плажа вечитог ветра“ (Praia do Ventu Eternu) у продукцији Задужбине Милана Младеновића, а у режији Ђорђа Марјановића, биће приказан на Трећем програму РТС-а и на телевизијским станицама широм региона и онлајн 5. новембра, на годишњицу смрти познатог музичара.

Филм је урађен од приватних ве-ха-ес снимака насталих током боравка Милана Младеновића и Митра Суботића Субе у Бразилу. Слику прате одломци из Милановог дневника који је тада водио, а посебно дирљиви тон овој филмској причи даје нарација Светозара Цветковића.

Документарни филм Praia Do Ventu Eternu назван је по песми са албума Angel's Breath, што у преводу значи Плажа вечног ветра, јер се и тренутак настанка ове песме види у филму.

Премијера овог документарног записа о последњем путовању Милана Младеновића уприличена је поводом годишњице смрти овог изузетног музичара и песника, хроничара сумрака једног времена који је својим стиховима непогрешиво наговестио трагичне догађаје.

Како је Милан Младеновић имао, а има и даље, поштоваоце широм региона, а његово стваралаштво представља темељ савремене културне и уметничке сцене, у четвртак, 5. новембра, документарни филм Плажа вечитог ветра биће приказан у Србији, Хрватској, Црној Гори, Босни и Херцеговини, али и онлајн.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи