Читај ми!

Отворени 55. Филмски сусрети у Нишу

Потпуно другачији од онога што је публика навикла, од 10. до 15. октобра ће се одржати 55. Филмски сусрети у Нишу, али не на летњој позорници Тврђаве, већ у биоскопу.

Организатори Филмских сусрета су свесни да ће у биоскопу бити тешко дочарати ту чувену атмосферу са летње позорнице Нишке тврђаве, али с обзиром на то да су приоритети потпуно другачији, то јест, здравље људи, намера је, пре свега, да се очува континуитет овог најстаријег домаћег Фестивала посвећеног глумачким остварењима, по чему је јединствен и у свету.

Током пет дана биће приказано десет филмова, а Фестивал је отворио филм Име народа, историјска прича о животу и идејама Светозара Милетића, у режији Дарка Бајића.

Традиционално, о глумачким наградама одлучиваће глумачки жири којим ће председавати Тијана Печењчић, уз Јелену Милу и Феђу Стојановића.

Организатори најављују да ће се филмови приказивати истовремено у четири сале нишког биоскопа „Синеплекс“, а протагонисти ће се пред публиком поклонити само у највећој сали. Уз поштовање свих епидемијских мера на располагању ће бити 489 места за седење, као и 10 посебно издвојених места за особе са инвалидитетом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи