Читај ми!

Горан из Хотелa Балкан – Саша Торлаковић верује да ће се многи препознати у његовом лику

Од 21. септембра, радним данима од 20 часова, на Првом програму РТС-а приказује се теленовела „Хотел Балкан“. По идеји Николе Коље Пејаковића, сценарио је написао Небојша Ромчевић, а Саша Карановић режирао. Саша Торлаковић у серији тумачи лик повученог, неамбициозног и апатичног сина, Горана Курузовића.

Серија Хотел Балкан приказује угледну бањалучку породицу Курузовић, која је власник хотела. Радња има паралелан ток у прошлости и садашњости. Глумац Саша Торлаковић тумачи лик сина главног лика, Горана Курузовића, неабициозног и апатичног стоматолога.

„Изузетно добро писан сценарио Небојше Ромчевића који је нама глумцима једна онако потка добра да се покажемо у правом светлу. Прве неке реакције су изузетно добре. Ја живим у малом граду и сваки час ме неко сусреће и каже: ‘Еј, гледали смо, необично је, другачије је од свега што смо пратили'", каже Саша Торлаковић.

Радња у прошлости је смештена у тридесете и четрдесете године, а приказује догађаје који су претходили и уследили након рођења главног лика Бранка Курузовића. Са друге стране, садашња радња прати Бранкове синове Драгана и Горана. Горан Курузовић је повучен, неамбициозан и пушта другима да одлучују уместо њега.

„Мислим да је то интересантна тема јер, на крају крајева, и живимо неке животе и у друштву где често пута, што својом вољом, што туђом вољом, не одлучујемо сами или препуштамо да то неко други ради уместо нас. Мислим да ће се многи људи у томе и препознати“, сматра Торлаковић.

Ући у лик који је другачији од вас самих, за сваког глумца представља велики изазов и много прилагођавања.

„У сваком животу имате неку ситуацију, нешто вам се деси, па нисте више као што сте пре били, него морате, не морате, него сте просто другачији и себе тако не препознајете, него упознајете. Мислим да је то и код Горана Курузовића занимљиво и ја сам ту негде нашао простор глумачки да покушам да не буде, оно што се каже, исти све време и да пристаје на то што му други намећу“, додаје глумац.

Рад сам младом, али искусном екипом за Торлаковића је једно изузетно искуство. Серија је снимљена за укупно 120 дана и биће приказано 29 епизода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи