Читај ми!

Нови домаћи филм „Викенд са ћалетом“ ускоро у биоскопима

Остварење Мирослава Момчиловића „Викенд са ћалетом“, са Ненадом Јездићем у главној улози, ускоро стиже у биоскопе широм Србије. Тачан датум премијере биће познат следеће недеље.

Најновија тужна комедија о односу оца и сина снимана је у лето 2019. године и сада стиже у биоскопске сале након вишемесечног затишја рада биоскопа и других кулурних установа због пандемије коронавируса.

Сценарио Мирослава Момчиловића доноси причу о паралелним световима, о оцу и сину различитих карактера који након година раздвојености покушавају да успоставе пријатељски однос у току само једног викенда.

„Ненаметљиво, воајерски, 'из руке', увек у непосредној близини главних актера, с акцентом на детаље у костиму и реквизити који су карактеристични за Кашикин (очев) свет, желим да покажем однос њих двојице – сина, које се тек спрема да закорачи у свет, и оца који је на заласку, у резимирању турбулентног, наизглед луксузног, а у основи туробног, мучног и доброј мери промашеног живота. Али, нити он може да врати живот уназад, нити дечак може да има другог оца, јер то је тај отац и то је тај живот, један једини“, истакао је сценариста и редитељ Момчиловић.

Протагониста Кашика је већ средовечни београдски криминалац, припадник старе школе, заробљен у времену када је био у пуној снази, и у једном тренутку веома пожели да проведе викенд са Огњеном, 11-годишњим сином из претходног брака.

Бивша супруга му излази у сусрет, јер је свесна чињенице да се Кашики ближи крај и да је то вероватно последњи сусрет сина са оцем.

С обзиром на то да га није виђао пет година, јер је због „малих компликација“ имао забрану приласка дечаку, Кашика покушава да по убрзаном курсу у сина утисне све оно што он сматра важним за живот и преживљавање на улици.

Огњен тако муњевито, без времена да дође до даха, упада у подземни свет свог оца који покушава немогуће – да у неколико дана испоручи сву топлину, искуство и мудрост које поседује, истовремено покушавајући да као „прави београдски шмекер“ од малог сакрије своју болест...

Ненад Јездић је овде у главној улози, а веома је тражен и у ТВ серијама у важним пратећим улогама, које снима готово паралелно последњих годину дана – Државни службеник 1-2, Сенке над Балканом 1-2, Пси лају, ветар носи 2, Јунаци нашег доба, Корени, Мамини синови и тренутно завршава нове Камионџије.

Тачан датум премијере филма Викенд са ћалетом биће познат следеће недеље, а у току су преговори између продуцената и диструбутерске куће „Мегаком филм“ када ће нову комедију моћи да прате љубитељи комедије и аутора филмова Седам и по, Чекај ме, ја сигурно нећу доћи, Смрт човека на Балкану, Смрдљива бајка и Кад порастем бићу Кенгур (сценариста).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи