Светлана Цеца Бојковић: Добијам улоге јаких и отреситих жена

Већ пола века једна од највољенијих српских глумица Светлана Цеца Бојковић гостовала је у Београдској хроници.

Много лепо звучи и да ли је лако носити се са том популарношћу?

„То није на мени да причам, али ми је у сваком случају драго да имам комуникацију са људима на улици, у продавници, са људима у ресторану. Некако сам се мало ушушкала и навикла на то", рекла је Светлана Цеца Бојковић.

Додаје да када иде у здравствене установе, приватне или државне, а играла  је сестру Антонију у серији „Срећни људи", људи се сећају појединих реплика и онда се шалимо на ту тему.

Познаваоци глуме кажу да су Ваше улоге такве да сте ви кроз каријеру играли жене које су имале јаке карактере. Да ли су вас редитељи видели тако или је то Ваша глумачка слобода?

„Не прати се глумац кроз глуму, него се прати и по свом понашању, по свом учествовању у неким ситуацијама, по томе како даје интервјуе и изражава своје мишљење о одређеним проблемима у друштву. Када сам се показала као таква, онда сам почела да добијам такве улоге јаких и отреситих жена", рекла је Цеца Бојковић.

Додаје да је израз „Нова нормалност" у последњих шест месеци изузетно иритира.

„Мислим да је позориште једно од тренутно најугроженијих установа, јер је тешко и глумцима и гледаоцима у сали са малом количином ваздуха", закључила је Светлана Цеца Бојковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи