Читај ми!

Снови и немири једне жене - снимање „Нечисте крви" завршава се у децембру

У напуштеном каменолому у Рипњу снимају се филм и серија „Нечиста крв". Велика дела домаће, класичне литературе Боре Станковића, по сценарију Воје Нановића, гледаће се у режији Милутина Петровића и Горана Станковића.

Хаџи Трифун, Коштана, Митке, Софка - симболи Врања сада су главни ликови серије и филма Нечиста крв.

Сценографија, дијалект и трагична судбина једне породице, вратиће нас у деветнаестовековно Врање, са посебним изазовом - заинтересовати младу публику. 

„Оно што ја очекујем као реакцију је, када виде наше слике и нашу причу да пуно младих људе каже - Aха, који је то писац Бора Станковић? Пропустио сам у лектири то да читам... Мислим да ће то бити ново откривање. Мени је ово убедљиво најлепша авантура у животу", каже редитељ Милутин Петровић.

„Дивна је ствар што су продуценти препознали значај дела Боре Станковића и да је дивно да га пребацимо у филмску форму. Када добијете овакав један изазов мени бар, а верујем и за већину глумаца то је прави глумачки празник", сматра глумац Драган Мићановић.

Читали смо о неспокојству, сновима и немиру једне жене, а сада спајајући класику и модеран дух то ћемо моћи и да гледамо.     

„Овде се доста започиње и једна еманципација женског духа и то је оно што нам је блиско и драго нам је да се те теме обрађују, буђење те женске еманципације", рекла је глумица Милена Предић.

Снимање би по плану требало да буде заршено до децембра.

понедељак, 14. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи