Читај ми!

Ближимо се „Мочвари", романтизована прича о серијском убици у суботу на РТС-у

У суботу, 12. септембра, на РТС-у почиње нова серија. Прича о серијском убици „Мочвара“ се емитује на Првом програму у 20.05.

„Ја сам велики љубитељ ноар, детективске и литературе и филма и серије, и то је увек био један од мојих омиљених жанрова", рекла је, гостујући у Београдској хроници, Милена Марковић, сценаристкиња серије, објашњавајући зашто се и у писању сценарија за Мочвару, одлучила за такву форму. 

„Ноар серија се не бави злочином на нивоу хронике, она подразумева извесну стилизацију у смислу жанра, приче и заплета... Значи, то је романтизована прича", додала је Марковићева и објаснила како је код Мочваре у питању заводљив спој слојева који се обрађују у серији.

„С једне стране имамо романтизовану причу која се бави злочином, страстима и патологијом злочина, а с друге стране имамо приступ који је сав у реализму и у неким случајевима, у документаризму", рекла је Марковићева.

Додаје да се радња серије дешава на Новом Београду, који је и сам настао на мочвари, где је Милена одрасла.

„Писала сам причу која се базира на нечему што познајем. Један жанр и архетипове тог жанра аутентично сам ставила у причу да буде аутентична и наша, са нашим карактерима, односима, биографијама, биологијама, узроцима, последицама, и чини ми се да сам у томе доста успела", искрена је сценаристкиња.

Каже даје Нови Београд у једном тренутку био симбол просперитета, али да је потом постао симбол одређених сукоба.

„Разни људи жестоки, са оваквим и онаквим причама су потекли са Новог Београда, и, ствар није у реализму, то је мени било потребно да бих направила одређену врсту топонима", закључила је Марковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи