Јесен на РТС-у отвара серија „Мочвара“ већ 12. септембра

После премијерног приказивања прве две епизоде у оквиру 26. филмског фестивала у Сарајеву, нова домаћа серије „Мочвара“, рађена по сценарију Милене Марковић и у режији Олега Новковића стиже на РТС 12. септембра. Снимљено је 10 епизода у продукцији „Телекома Србија“ и извршној продукцији куће „Фајерфлај“.

Жанр криминалистичких серија можда је најпопуларнији од свих било да су полицијског карактера где је свака епизода за себе, или драмске у којима детективи истражују један случај кроз целу серију.

Прича под окриљем овог жанра, обично је о добру и злу, у том смислу је универзална и разумљива у целом свету, па не чуди да управо серије широм планете имају своје представнике тог жанра – од Аустралије преко Скандинавије до Србије.

Мочвара је крими-ноар серија, напета полицијска потрага за серијским убицом која открива мрачне тајне из прошлости.

Главни јунак је инспектор Никола, кога игра Горан Богдан. Лик који тумачи је бивши хулиган који се суочава са мрачном прошлошћу.

Богдан се као глумац већ остварио у крими-серијама, а лик из Мочваре био му је посебно инспиративан: „Ово је можда један од најкомплекснијих и најтежих ликова које сам до сада имао прилику или неприлику играти. Само радећи са Миленом (Марковић) и Олегом (Новковићем) је већ било велика инспирација за мене. Тек сам вечерас видео прву епизоду и могу рећи да смо постигли што смо хтели, надам се да ће публика уживати на РТС-у следеће недеље“.

Радња серије дешава се на Новом Београду који је саграђен на мочварном тлу и који је у време социјализма био симбол просперитета, а током деведесетих година постао познат по бунтовним младим људима на ивици закона.

У душу свог лика Богдан је, како каже, проникао уз помоћ сценаристкиње која је одрасла на Новом Београду, као и редитеља: „Сценарио је толико богат, толико меснат да се са сваке стране љуштио тако да уопште није био проблем уронити у лик Николе Крсмановића“.

„Серија стварно изгледа као оне које гледамо на стриминг сервисима, Нетфликсу, Ха-Бе-Оу. Неодољиво подсећа на Правог детектива тако да мислим да ће бити лако заволети серију“, истакао је Богдан.

Серија Мочвара од 12. септембра емитоваће се суботом и недељом на Првом програму Радио-телевизије Србије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи