Фестивал холандског филма у биоскопу под звездама од 4. до 6. септембра

Упркос томе што се отварање врата биоскопских сала ишчекује с нестрпљењем, филмско лето у „Драјв ин биоскопу“ на Ади се наставља. Од 4. до 6. септембра, у оквиру Фестивала холандског филма, на репертоару су остварење о славном совјетском редитељу Ајзенштајну, као и две породичне драме „Борбена девојка“ и „Бинти“. Улаз на фестивал је бесплатан.

За филмске сладокусце ове недеље на репертоару ће се наћи праве филмске посластице и то европске продукције.

У оквиру Фестивала холандског филма који ће у биоскопу на Ади бити одржан од петка до недеље, од 4. до 6. септембра, биће приказана три наслова тамошње продукције – биографски филм из 2015. године о животном путу и личној професионалној борби совјетског редитеља Сергеја Азејнштајна – Ајзенштајн у Гванахуату, као и две породичне драме Борбена девојка и Бинти.

Ајзенштајн у Гванахуату, који ће се на репертоару наћи 6. септембра у 21 час, је биографска комедија и драма британског редитеља Петера Гринвеја.

Ово је прича о цењеном совјетском филмском ствараоцу Сергеју Ајзенштајну, који се прославио својим револуционарним немим филмом Оклопњача Потемкин из 1925. године због чега је и позван у САД.

Филм је описивао побуну морнара на ратном броду, који је био увод у руску револуцију. Ипак, након што је одбачен од Холивуда и злонамерно понижен од конзервативних Американаца, Азејнштајн је 1931. отпутовао у Мексико да би размотрио филм који је приватно финансиран од стране америчких прокумунистичких симпатизера, на челу са америчким писцем Аптоном Синклером.

Тако је његово мексичко искуство било пресудно у његовој животној филмској каријери током које је остао упамћен и по политички ангажованим филмовима Александар Невски и Октобар. Азејнштајна у филму тумачи фински глумац Елмер Бак.

Борбена девојка, филм који ће отворити фестивал 4. септембра, је холандска породична драма, са елементима акције.

Филм долази од редитеља Јохана Тимерса из 2018. године који прати причу 12-годишње и темпераментне Бо, која је талентована кик-боксерка.

Њу на путу остварења спортских циљева ометају родитељи који су у процесу развода и имају честе свађе.

Пред Бо је тежак задатак да научи да се носи са својим емоцијама и да схвати да у животу не може увек све да контролише. Младу Бо у филму тумачи 17-годишња холандска глумица Аико Бермстербоер, већ позната холандској публици по неколико филмских остварења.

Бинти ће бити приказана на Ади 5. септембра, а у питању је холандска породична драма из 2019. године редитеља Фредерика Мигома.

Филм описује живот истоимене девојчице Бинти (12 година) која иако рођена у Конгу, са својим оцем живи у Белгији од раног детињства.

Иако нема легална документа, она жели да живи нормалан живот и сања да постане влогерка као њен узор Татјана.

Елиас (11 година) води свој „спасилачки клуб“ без помоћи оца који се преселио у Бразил након развода од Елиасове мајке Кристине.

Када њихов досадни комшија позове Кристину на романтично путовање у Париз, Елиас изнервиран и љут бежи у своју кућу са дрвећем.

Када се укрсте животи Бинти и Елијаса настаје интересантан заплет и узбудљива филмска прича. Бинти у драми тумачи млада глумица Бебел Балоји, док Елиаса тумачи Мо Бакер.

Дани резервисани за филм у „Драјв ин“ биоскопу су среда, четвртак, петак, субота и недеља. Резервација карата врши се преко сајта Комбанк дворане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи