Да ли је Ноланов нови филм толико добар или су се људи ужелели биоскопа

Неколико Американаца и Европљана спремно је да плати авионске, возне и аутобуске карте како би отпутовали у град у коме могу на великом платну да погледају најновије филмско остварење Кристофера Нолана "Tenet".

Иако је 65 одсто биоскопа широм света сада отворено, према подацима „Говер стрит алалитикса“, многи филмофили и љубитељи филмова Кристофера Нолана из свих делова света, желе да погледају ретке пројекције филма Tenet у технологији IMAX од 70 милиметара. Спремни су да потроше стотине долара, а све због једнодневног излета и филма који траје нешто више од два сата.

Тајлер Томпкинс је платио авионску карту како би из Калифорније отишао у Остин и тамо погледао филм. У карту је уложио 220 долара, а његово путовање ће изгледати овако: 1. септембра ће летети три сата како би стигао на премијерно приказивање у Остину. Погледаће филм два пута и онда ће опет путовати три сата до куће у Калифорнији.

„Суштина целог овог путовања је у томе да погледам филм у биоскопу. То је посебан доживљај. Моји пријатељи мисле да сам луд што идем на тако дуг пут само због филма, али заиста желим да подржим ово Ноланово остварење и учинићу све што могу да га погледам“, каже Томпкинс за Варајети.

Још једа филмофил из Лос Анђелеса каже како га ово подсећа на период када су обожаваоци франшизе Ратови звезда камповали испред благајни како би купили карту за премијеру.

„Знам да је глупо купити авионску карту и отпутовати на други крај земље само да би отишао у биоскоп, али то је нешто што волим“, каже филмофил који није желео да открије своје име.

Американци нису једини који су се одлучили на путовање у друге градове и државе само да би погледали филм. Велики број Европљана је осигурао аутобуске, возне и авионске карте, а све у жељи да на најбољи начин доживе најновији Ноланов филм.

Мајнхарт живи у Словачкој, а његова жена у Бечу. Купио је карте за лет из Братиславе до Лондона за њих двоје које су га коштале 300 евра, али је у међувремену Велика Британија ставила Аустрију на црвену листу и морали би да проведу у карантину 14 дана уколико отпутују.

„Или ће поново отворити границе за Аустријанце до средине септембра или не. Могу да откажем резервацију и са супругом проведем време негде другде или да поведем брата“, колеба се Мајнхарт, коме је јако било стало да филм погледа у друштву жене.

„Купио сам карту, а онда је Велика Британија донела одлуку да ограничи улазак у земљу туристима из Француске. Био сам очајан“, жали се Парижанин, Франк Ланије, који је почетком августа купио карту за Лондон како би 5. септембра погледао филм Tenet у биоскопу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи