Повратак у биоскопе уз блокбастере – „Мулан“ и „Нове мутанте“

Након вишемесечног мрака, биоскопи коначно отварају врата својих сала, а почетак рада обележиће велики холивудски наслови и дуго ишчекивани блокбастери - „Нови мутанти“ студија „Марвел“ и „Дизнијева“ авантура „Мулан“.

Филмови чије су премијере више пута одлагане у свету и код нас, наћи ће се од почетка септембра тамо где им је и било место, на великим платнима биоскопа широм Србије.

Од следећег четвртка, 3. сепембра, пред домаћом публиком биће хорор-трилер Нови мутанти (The New Mutants), редитеља и сценаристе Џоша Буна, инспирисан „Марвеловим“ стрипом из 1982. године о суперхеројима, младим људима са надљудским способностима.

Недељу дана касније, 10. септембра, још један изванредан наслов на платну, дуго ишчекивана „Дизнијева“ авантура Мулан.

Нови мутанти су петоро младих људи које красе надчовечанске способности. Заробљени у тајном објекту против своје воље, почињу да примећују да им се догађају чудне ствари.

Моћи које поседују не могу да контролишу, а свако од њих носи терет мистериозне прошлости.

Када схвате да су у великој опасности, натприродно зло које их прогони буди код њих најдубље страхове и док се боре за своје животе, њихове мутантске способности и пријатељство бивају стављени на тест.

Многи са нестрпљењем ишчекују најновију верзију чувене приче о кинеској легендарној ратници чије име и носи назив филма – Мулан – који ће се од 10. септембра наћи у српским бисокопима.

Редитељка Ники Каро оживела је причу епских размера о неустрашивој младој дами која због љубави према породици и отаџбини ризикује све и постаје један од највећих ратника које је Кина икад видела.

„Путовање од девојке са села до војника у лику мушкарца, до ратника и хероја је прича која је једнако релевантна као што је и била када је пре много векова написана“, рекла је редитељка Каро.

Инспирисан кинеском древном песмом Балада о Мулан, која је писана пре више стотина година, а популарна и данас, филм доноси публици невроватну причу која слави богатство кинеске културе и моћ женске снаге.

Прича која превазилази границе, Мулан рефлектује снагу и дубину идентитета Кине.

„Надамо се да смо узели све елементе древне приче и обожаване 'Дизни' анимације и креирали нешто што је ново и узбудљиво, поштујући есенцију ове инспиративне приче. Фокусирали смо се на то како је неко пригрлио храброст, оданост и дужност, а да истовремено буде искрен према себи“, рекао је један од продуцената Џејсон Рид.

Према његовим речима, оно што издваја Мулан је њен дух: „Она сама је оно што ме је привукло у причи. Када сам погледао оригинални анимирани филм, свидела ми се локација, музика, комичност, али оно што ме је приковало је њен карактер“.

Како би нову верзију Мулан прилагодили новим генерацијама, филмски ствараоци су се веома посветили истраживању филма, испитујући људе у Кини, Америци и Азији, кинеску дијаспору с питањем које теме, ликове и приче у анимираном филму они вреднују. Колико им је тај анимирани филм значио.

„За мене је у овом филму, као и у осталим које сам радила било веома важно да буде промишљен, да поштује културу и да буде креативан. Сви који су радили на овом филму истраживали су кинеску култура, сликарство, историји и ратну прошлост“, нагласила је редитељка филма Ники Каро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи