Биоскопи „на респиратору“

Нови пакет подршке гранама попут биоскопских дистрибутера и приказивача, биће од велике користи, јер од марта не раде и биће и у наредном периоду на некој врсти „респиратора“ због тога што не остварују никаве приходе, каже председник Секције дистрибутера у оквиру Групације за кинематографију у Привредној комори Србије Небојша Ћетковић.

Важно је да се помоћ усмери на гране које су највише погођене кризом изазваном коронавируса, рекао је Ћетковић Танјугу.

Међу тим гранама су, наводи Небојша Ћетковић, и биоскопи који су још у марту затворили врата и нема назнака да би ускоро могли да се стекну услови да почну да раде.

„За нас је од великог значаја помоћ државе, то нас је одржало у животу , три минималца и одлагање пореза и доприноса такође и кредити за ликвидност... Имајући у виду да су биоскопи на некој врсти респиратора још од марта, преживели смо захваљујући овој помоћи“, истакао је Ћетковић који је директор компаније „Арт Виста.

Према његовим речима, од велике помоћи биће и нови, други пакет мера, што можда неће бити довољно, јер овај сектор нема апсолутно никакве приходе.

„Апеловали смо зато да мере које су најављене и за наредни период буду такве да ову грану препознају као један од најугроженијих сектора. Надамо се да ће влада и ресорна министарства имати слуха и помагати и даље најугроженије делове привреде“, закључио је Ћетковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи