Да ли ће временске прилике коначно дозволити да проради биоскоп под звездама

Иако је у више наврата неповољна метеоролошка ситуација одложила отварање Дрaјв ин биоскопа на Ади Циганлији, дугоочекивани биоскоп на отвореном почеће са радом у уторак 23. јуна у 21 час.

Kако је и провобитно планирано, као асоцијација на Холивуд, биоскоп ће када се упале прве „небеске звезде", отворити девети филм славног редитеља Kвентина Тарантина из 2019. године, Било једном у Холивуду, који на велико платно доноси причу из доба врхунца „хипи Холивуда".

На платну димензија 12 пута 6 метара и 4к пројектором са 33 хиљаде лумена у првој филмској пројекцији на отвореном, заблистаће Леонардо ди Kаприо, Бред Пит и Марго Роби у филму који описује авантуру глумца Рика Далтона (Леонардо ди Kаприо) и његовог двојника Kлифа Бута (Бред Пит ) који покушавају да пронађу своје место под сунцем у филмској индустрији далеке 1969. године у Лос Анђелесу. Додатна искушења ће се јавити када Рик за комшиницу добије прелепу глумицу - Шерон Тејт (Марго Роби).

Посетиоци ће првих месеца дана од 23. јуна до 23. јула моћи да уживају у бесплатним филмским пројекцијама, а првих седам дана бесплатне пројекције филмова биће сваке вечери. Након тога дани резервисани за бесплатан филм биће среда, четвртак, петак, субота и недеља.

Фестивал Француског филма који ће бити одржан у биоскопу на Ади од 24. до 27. јуна посебно ће обрадовати и оне који воле да уживају у филму под ведрим небом, али ван својих аутомобила. Наиме, током четири дана трајања фестивала посетиоцима ће бити омогућено да филмове, такође гледају и у импровизованим биоскопским столицама са обавезним размаком, а улаз је бесплатан.

И док ће у току трајања фестивала, за место на паркингу бити потребна резервација, љубитељима француске кинематографије који желе да уживају у делу биоскопа на отвореном саветује се да дођу раније и заузму своје место „под звездама“. Kапацитет је 500 места, а резервација није потребна. 

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи