Мостра ипак уживо у Венецији - "знак наде" за светску кинематографију

Упркос томе што је Италија међу најтеже погођеним земљама, са преко 33.000 смртних случајева, директор Међународног филмског фестивала у Венецији, Алберто Барбера потврдио је да ће 77. издање Мостре бити одржано од 2. до 12. септембра 2020. године.

Одлука о одржавању Венецијанског филмског фестивала упркос пандемији коронавируса поздравља се као "знак наде" за филмски свет после затворених биоскопа, затворених филмских сетова и отказаних гала вечери.

"То ће бити издање са јединственим карактеристикама и због тога ћемо га памтити", навео је Барбера на Инстаграму.

Према његовим речима, још се не зна како ће фестивал тачно изгледати, али ће организатори уложити напоре да буде све у најбољем реду.

Организатори Мостре почели су припреме за фестивал на коме ће бити примењене нове заштитне мере против ширења коронавируса.

Очекује се да ће ове године филмски фестивал посетити много мањи број људи. 

Главну награду фестивала, "Златног лава", прошле године је добио филм Џокер редитеља Тода Филипса са Хоакином Финиксом у главној улози.

Мостра је, уз фестивале у Кану и Берлину, један од главних филмских фестивала у Европи.

Фестивал је, као део Бијенала у Венецији, установио гроф Ђузепе Волпи 1932. године. Од 1932. до 1942. године главна фестивалска награда "Златни лав", носила је име "Куп Мусолини", по тадашњем италијанском фашистичком премијеру Бениту Мусолинију.

Награда "Златни лав", установљена је 1949. године, а прво признање припало је француском филму Манон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи