Поклон публици: ТВ премијера филма "Упркос магли" вечерас на РТС-у

После светске фестивалске премијере у Ваљадолиду, српске на београдском Фесту, најновији филм Горана Паскаљевића "Упркос магли" вечерас има светску телевизијску премијеру на РТС-у. То је први филм нашег прослављеног редитеља снимљен у Италији.

Драма метафоричног наслова Упркос магли, о судбини детета мигранта, које симболизује њих десет хиљада колико их лута Старим континентом, 19. је филм увек ангажованог аутора Горана Паскаљевића о Европи која све теже прихвата различитост. 

У редитељевом опусу који је обележило богато међународно искуство, ово остварење отворило је још једно поглавље.

"Упркос магли је посебан филм у мојој каријери, пре свега зато што је снимљен у Италији на италијанском језику са  италијанским сјајним глумцима и са делом наше екипе. За мене је то била велика част да учествујем у тако значајној кинематографији као што је италијанска са овим филмом", рекао је редитељ Горан Паскаљевић.

Као слика из савременог живота, искрен у приповедању потресне судбине невиног детета, хуман и дирљив, филм Упркос магли буди најтананије емоције. Потврдиле су то реакције публике на различитим меридијанима. Од Шпаније до Индије.

"За мене је била најважнија она пројекција на Фесту и осетио сам како је публика заиста лепо примила овај филм. И пошто због короне нисмо могли да га пустимо да игра у биоскопима, ја
сам предложио да то буде мој поклон публици и да филм одигра светску премијеру телевизијску на РТС- у вечерас. Надам се да ће га публика волети И примити исто као што га је ова на Феступримила", додао је редитељ.

Само за гледаоце РТС-а, ексклузивно, прича о ксенофобичној магли, вечерас на Првом програму од 23.30.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи