После Васкршње литургије, останите уз РТС и гледајте домаће филмове и серије

Иако се највећи хришћански празник Васкрс прославља у дому, са породицом, ове године околности су знатно измењене. Остаћемо код куће, али у изолацији и без могућности да окупимо ширу породицу, посетимо некога кога волимо или позовемо на ручак оне који су нам најближи. Ипак, ништа нас не спречава да офарбамо јаја, припремимо укусан ручак и уживамо у квалитетном ТВ програму који је припремио РТС.

Упркос измењеним околностима услед пандемије, неке ствари се, ипак, ни овог Васкрса не мењају. Добар телевизијски програм намењен свим генерацијама је оно што се не пропушта, а Радио-телевизија Србије се потрудила да, у складу са ситуацијом, понуди понешто за сваког гледаоца, од емисија за најмлађе, преко квизова, домаћих и страних серија и филмова, до документарног и верског програма.

Централно место у прогаму заузима пренос Васкршњих литургија

Радио-телевизија Србије преносиће поноћну васкршњу литургију и Васкршњу свету архијерејску литургију из крипте Храма Светог Саве у Београду.

Васкршњу литургију која почиње у поноћ, а чији се пренос на Првом програму РТС-а  реализује у сарадњи са ТВ Храм, служиће викарни епископ ремезијански Стефан.

Васкршњу свету архијерејску литургију 19. априла у 9 часова ујутру служиће патријарх српски господин Иринеј уз саслужење београдско-карловачког свештенства. Пренос Васкршње литургије емитоваће се на Другом програму РТС-а. Преноси ће бити реализовани уз поштовање мера здравствене заштите које је прописала Влада Србије.

Уколико останете уз Први програма РТС-а 

На Првом програму у недељу у 9 ујутру очекује вас филм за децу уз који су расле многе генерације – Вук самотњак са Славком Штимцем и Драгомиром Фелбом. Овај незаборавни филм говори о пријатељству дечака и пса, а режирао га је Обрад Глушчевић.

У 11 часова, караван Знања имања упознаће нас са васкршњим обичајима у селима на падинама Старе планине.

У 16.15 почиње комедија са Бадом Спенсером И анђели једу пасуљ, а од 20 часова не пропустите последњу епизоду најгледаније домаће серије Јужни ветар. Kада откријете шта се на крају догодило са Марашем, његовим пријатељима и противницима, погледајте нову емисију породичног квиза Ја волим Србију, након које у 22.30 следи ХБО хит серија Вашар таштине.

Други програм РТС-а пружа вам могућност да поподне проведете уз домаће филмове

На Другом програму у 17.50 почиње ратна драма Песма. Сценарио за овај филм написао је Радош Новаковић (који је и редитељ филма), према истоименом роману Оскара Давича. Главне улоге остварили су Зоран Милосављевић, Васа Пантелић и Шпела Розин, а у филму играју и Раде Марковић, Станислава Пешић, Бата Живојиновић, Михајло Викторовић и Љуба Тадић.

Следи филм Kо пуца, отвориће му се, од 19.25, у коме главне улоге играју Kарло Булић, Вера Чукић и Беким Фехмију. Филм се бави вечитом темом љубавног троугла. Ову драму са елементима трилера о младим београдски интелектуалцима и ћерки угледног политичара који из обести одлучују да почине пљачку, режирао је Марко Бабац. Уживаћете у музици Енрика Јосифа за овај филм коју изводи Ђуза Стојиљковић.

У 20.45 почиње култни српски научнофантастични филм Војислава Нановића из давне 1950. године – Чудотворни мач. У уводној шпици каже се да је у питању „филмска бајка по мотивима из народних приповедака“, а у овом занимљивом остварењу видећете младог Радета Марковића, Бату Паскаљевића и барда српског глумишта Миливоја Живановића, јединог странца који се овенчао Медаљом „Станиславског“ усред Москве и о коме је са дивљењем писао чак и велики Жан Пол Сартр.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи