„Проксима“ са Евом Грин и Метом Диланом премијерно у онлајн биоскопу "Moj off"

Космичка драма „Проксима“ на репертоару онлајн биоскопа "Moj off", али и италијански кандидат за Оскара – „Издајник“, затим остварење „Капернаум“, као и циклус познатих филмова Паола Сорентина, редитеља популарне серије „Млади папа“ и „Нови папа“.

Прошлогодишњи биоскопски хит Ад астра са Бредом Питом у главној улози нашао је своју драмску паралелу са најновијим филмом Проксима, у којем популарна глумица Ева Грин тумачи улогу врхунски припремљеног астронаута спремног за најизазовнију космичку мисију.

Филм Проксима који ће многи упоредити и са прослављеним и награђиваним остварењем Гравитација са Сандром Булок у главној улози, до сада није приказиван код нас и у окружењу и имаће своју регионалну премијеру 18. априла, на Премијум видео на захтев платформи онлајн биоскопа "Moj off".

Редитељка Алиса Ванкур, којој је Проксима трећи играни филм, окренула се теми жене, њеном професионалном позиву, али и улози самохране мајке. Францускиња Сара (Ева Грин) је астронаут која се обучава у Европској свемирској агенцији у Келну.

Једина је жена присутна у оквиру напорног и исцрпљујућег програма, али она је уједно и мајка која сама живи са својом седмогодишњом ћерком и због тога што мало времена проводи са њом, осећа кривицу. Сарина љубав је толико интензивна да је скоро неподношљива, а када је изаберу за члана посаде за једногодишњу мисију названу Проксима тада, у односима између мајке и ћерке, настаје раздор.

Снимљена на стварним локацијама за обуку у деловима Европе, Русије и Казахстана, реалистична драма у смислу свог окружења и техничких специфичности ствара осећај као да се гледа документарани приказ интензивних припрема стварних астронаута.

На репертоару првог онлајн биоскопа "Moj off", који је од 11. априла званично отворио врата своје виртуелне сале, наћи ће се италијански биографски филм Издајник (The Traitor) Марка Белокија, о чувеном суђењу из 1986. године када су се на оптуженичкој клупи нашли бројни чланови сицилијанске мафијашке организације Коза ностре, а судија Фалконе видео је спас само у једном из њихових редова, доушнику Томазу Бушети.

Велики циклус филмова редитеља Паола Сорентина познатог и по праћеним серијама Млади папа и Нови папа наћи ће се од суботе на онлајн репертоару, међу којима су издвојени и добитник награде Оскар за најбољи страни филм Велика лепота, али и остварење Лоро који је затворио прошлогодишњи Фест, о чувеном политичару и бизнисмену Силвију Берлусконију.

Сорентино осликавајући портрет бившег италијанског премијера напомиње да је у филму „све истина и све лаж“. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи