Ништа од Канског фестивала ни у јулу, организатори разматрају опције

Филмски фестивал у Кану ове године се неће одржати „у свом изворном облику“ због пандемије коронавируса. Организатори разматрају како да, упркос свему, овогодишње издање престижне филмске смотре реализују.

Убрзо након проглашења пандемије коронавируса, организатори Филмског фестивала у Кану одложили су чувену смотру уз напомену да ће све бити померено за јун или јул, пише Би-Би-Си.

Најновије саопштење организатора Канског фестивала открива да тај план „више није опција“ након што је Француска ове недеље продужила своје мере ограничења кретања.

Није познато које опције би могле да дођу у обзир за одржавање фестивала.

Престижни фестивал требало је да буде одржан од 12. до 23. маја. Када је фестивал први пут одложен, његов председник Пјер Лескур је рекао да је „оптимистичан“ да ће се манифестација ипак одржати током године јер се нада да ће врхунац епидемије бити крајем марта и да ће се лакше дисати већ у априлу.

Међутим, француски председник Емануел Макрон у понедељак је најавио продужетак мера до 11. маја, те истакао да јавни догађаји неће моћи да се одржавају најмање до средине јула.

„Опција да се фестивал одржи крајем јуна или почетком јула више није могућа. И мало је вероватно да ће моћи да се одржи током године у свом оригиналном облику“, наводе организатори фестивала у саопштењу и додају да се надају да ће ускоро моћи да обелодане како ће овогодишње издање Канског фестивала бити реализовано. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи