Иван Карл: Предао сам Победника Малковичу, али без руковања

У Београду је завршен 48. Фест. Председник Одбора Феста и секретар за културу Града Београда Иван Карл, сумирао је утиске и рекао да је Фест ове године имао задовољне учеснике, задовољну публику и јако добре госте.

Иван Карл, да је завршен један успешан фестивал, који је поставио калуп, односно модел тога, како ће се радити наредних година.

„Нашли смо добар баланс између јединственог такмичарског програма и свих осталих селекција које су фестивалу неопходне. Има неких финих радова које ћемо применити на следећу годину. Можда ћемо мало смањити број филмова, на неких 80, и то је можда мера са 20 филмова у главном такмичарском програму“, рекао је, гостујући у Јутарњем програму Иван Карл, секретар за културу Града Београда.

Карл подсећа да ће је године у септембру – 50 година од оснивања Феста. Године 2022. ће бити јубиларни 50, Фест.

„Ми ћемо у септембру у Скупштини града направити свечаност и поделити Фестових 50 плакета, за оне људе који су својим радом помагали Фестом и чинили да Фест буде оно што јесте у протеклих скоро пола века“, додао је Карл.

Специјални гост Феста је био чувени глумац Џон Малкович који је извео музичко-сценски перформанс Музички критичар, а пре тога му је уручено признање Београдски победник. Ипак, руковање је изостало.

„Он је одмах скренуо пажњу када је дошао, да се одговорно понаша и то је јако добар пример, и ми се на сцени нисмо руковали. Ја сам му предао Победника али није било руковања. И касније се тога придржавао на пријему у Скупштини града и на вечери на коју је отишао. То је пример како се неко ко је велика звезда, одговорно понаша у оваквим ситуацијама. Он иде по Европи, он наступа али примењује неке мере“, испричао је Иван Карл.

Биографија Иве Андрића заслужује серију 

Филм Пролеће на последњем језеру имаће ТВ премијеру 14. марта на РТС-у. Драма истражује неизвесне судбине југословенских дипломата међу којима се нашао и Иво Андрић.

„То је један добар телевизијски начин да се обележи 45 година од смрти Иве Андрића. Верујем да ће РТС урадити и ТВ серију о Андрићу јер Андрићева биографија, невезано за само оно што је писао, него и за оно што је радио у дипломатији, заслужује серију коју прво наравно неко треба да напише, и верујем да је РТС кућа која то треба да уради“, каже Карл.

„Захваљујући Филмском центру Србије, РТС-у и „Телекому Србије“, наш еснаф филмски, заиста ради више него икада, снима се велики број серија, велики број филмова. Кад имате квантитет, долази и квалитет. Сведочимо једној ренесанси телевизијске и филмске продукције у Србији захваљујући кућама које сам поменуо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи