Премијера филма „Скок“ о Наташи Ковачевић, 7. маја у Комбанк Дворани

Наташa Ковачевић је исписала историју, и 11. новембра 2015. године постала први професионални кошаркашки играч са спортском протезом. Филм „Скок“ је омаж њеној борби и свима онима који су јој помогли да у 19. години остане усправна и после губитка ноге.

Свечана премијера филма Скок о кошаркашици Наташи Ковачевић, њеном задивљујућем животном повратку али и њеној мисији да код других људи сличних судбина пробуди борбени дух и мотивацију, одржаће се 7. маја у Комбанк Дворани. 

Одмах потом, ово документарно остварење сценаристе Александра Милетића и редитеља Ивице Видановића, биће на репертоарима осталих биоскопа.

Наташин повратак на кошаркашки терен који је мало ко могао да замисли након саобраћајне несреће, која се догодила 2013. године, обрадовао је и охрабрио многе, указавши да се јаком вољом и упорношћу увек може кренути даље.

Њена невероватна ведрина и енергија забележене су оком камере редитеља Видановића па тако филм Скок чини омаж Наташиној борби, и свима онима који су јој помогли да у 19. години остане усправна после губитка ноге и да направи подвиг какав није забележен у историји спорта.

„Свако има своју причу. Неки су моје животно искуство видели кроз трагедију, други као храброст и велики повратак. Ипак, овај филм говори о људима. Без њих несрећа би ме трајно означила, а овако је она само једно исписано поглавље у мојој књизи званој живот“, истиче млада спортисткиња.

У недавној кампањи коју је покренула Европска служба за спољне послове (ЕЕАС) под називом „Европљанке које праве разлику“, међу неустрашивим женама Западног Балкана изабрана је и Наташа Ковачевић, као млада жена која помера границе, инспирише и отвара другима врата храбрости.

Исписала је историју спорта и 11. новембра 2015. године постала први професионални кошаркашки играч са спортском протезом.

Снимљен у продукцији „Синеспорта“, Скок бележи кадрове на неколико локација у Србији, Француској, Мађарској, Италији и Швајцарској, а продуценти документарног филма су Александар Милетић, Невена Савић и Ивица Видановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи