РТС-ово остварење „Пролеће на последњем језеру“ на Фесту

На 48. Фесту премијерно је приказан филм у продукцији РТС-а, „Пролеће на последњем језеру“, у режији Филипа Чоловића. У главној улози је наш филмски Иво Андрић, глумац Тихомир Станић.

Радња филма одиграва се 1941. године у хотелу на обали Боденског језера, где су биле заточене југословенске дипломате из земаља које је окупирао Трећи рајх. Међу њима је и Иво Андић, у то време велепосланик југословенског дипломатског представништва у Берлину.

„Земља је капитулирала, они се налазе на некој територији, судбина је неизвесна, не само његова, него и судбина тих људи, за које је он, на неки начин, одговоран, а он решења нема, јер је решење у рукама неке друге силе“, каже глумац Тихомир Станић.

Утемељен на историјским чињеницама и надограђен фикцијом филм из неуобичајене перспективе приказује страхоте Другог светског рата, али и приватни живот Иве Андрића.

„Могу слободно да кажем да овакве теме интригирају и да је јако велико интересовање за овај филм, мислим да оваквих филмова нема довољно и да је спало фактички само на РТС да то ради“, истакао је Филип Чоловић.

Пролеће на последњем језеру телевизијска публика имаће прилику да види, по завршетку Феста, 14. марта на нашем Првом програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи