Колико Оскари утичу на биоскопску посету

Да ли додела Оскара у Лос Анђелесу и број освојених награда утиче на посету и одабир филмова у београдским биоскопима?

Најгледанији страни филм у 2019. години је Џокер, који је у Србији погледало око 330.000 гледалаца. Одмах за њим по гледаности су Било једном у Холивуду и Паразит.

Најављено је да ће на репертоару „Синеплекса“ за неколико недеља бити филм Ричард Џул, у коме је запажену улогу остварила глумица Кети Бејтс, номинована за најбољу споредну женску улогу, а на Фесту ће бити приказан Зец Џоџо.

Због великог интересовања за номиноване филмове, у неким биоскопима организоване су репризе оних филмова који више нису на репертоару. Таква једна ревија одржана је у Комбанк дворани и у Арт биоскопу „Коларац”. 

„Баш из тог разлога смо у петак и суботу организовали посебан програм Чекајући Оскара и у том малом цуклусу су приказана четири кандидата за златну статуету“, каже Немања Бошков, продуцент програма Арт биоскопа „Коларац”.

О томе колико је номинација за Оскара и даље веома добра препорука за филм сведоче пуне сале домаћих биоскопа. У биоскопима још увек можете погледати филмове Мале жене, 1917 и Паразит, од којих је последњи био емитован на Првом програму РТС-а уочи саме доделе Оскара на којој је победио у главној категорији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи