Раулу Аравелу „Гоја“ за најбољи филм на шпанском

Трилер "Tarde para la ira" редитеља Раула Аревала тријумфовао је на додели награда шпанске Академије филмске уметности и наука освојивши награду „Гоја“ за најбољи филм. Остварење "A Monster Calls" редитеља Хуана Антонија Бајоне добио је највише, чак девет награда.

Аравелов филм Tarde para la ira (Касно је за бес) освојио је укупно четири шпанска Оскара, укључујући и признања за најбољи сценарио. На 31. церемонији одржаној у Мадриду у суботу увече, филм A Monster Calls редитеља Хуана Антонија Бајоне однео је највише наградa - девет.

Остварење је награђено, између осталог, за режију и специјалне ефекте.

За најбољу глумицу проглашена је Ема Суарес за улогу у филму Julieta Педра Алмодовара, а за најбољег глумца Роберто Аламо за улогу у филму Que Dios nos perdone.

За најбољи филм на шпанском снимљен ван Шпаније проглашено је аргентинско остварење El ciudadano ilustre.

Филм Elle Пола Верховена са Изабел Ипер у главној улози проглашен је за најбољи европски филм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи