Премијера Паскаљевићеве „Земље богова“ 9. марта

Уместо на Фесту, филм „Земља богова“ Горана Паскаљевића имаће српску премијеру 9. марта у Дворани Културног центра Београда, а редитељ је објаснио да је тако боље за његов филм.

Премијера Паскаљевићеве „Земље богова“ 9. марта Премијера Паскаљевићеве „Земље богова“ 9. марта

То је интимна поема, можда мој најинтимнији филм, иако је сниман на Хималајима, и мислим да је боље да буде приказан у мањој дворани и ван Феста. Овако ће имати свој простор, објаснио је Паскаљевић.

Амерички гигант „Амазон“ саопштио је данас да је откупио права на приказивање Паскаљевићевог филма широм света, а почетак дистрибуције заказан је за 15. март.

Горан Паскаљевић је рекао да су му понудили да откупе права на филм одмах након прве пројекције у Торонту, где је филм имао светску премијеру у престижној селекцији „Мастерс, филмски великани данашњице".

„Питао сам се због чега узимају тако интиман филм сниман на хинду језику, а онда сам схватио да ако га погледа само 0,1 посто Индијаца, они су вратили уложен новац“, објаснио је прослављени редитељ, приметивши да се то не би десило да је филм сниман на српском.

„Српски језик јесте велики, али га говори мали број људи, за разлику од хинду језика“, навео је Паскаљевић.

Реч је о "Video on Demand" (ВОД) правима, што значи да ће после биоскопског и телевизијског приказивања у истом дану филм бити доступан у 146 земаља путем куповине на интернету, објаснио Горан Паскаљевић.

Директор компаније "Amazon Prime Video India" Нитеш Крипалани изјавио је за индијску телевизију да је њихов циљ да се повежу са водећим ствараоцима у Индији и широм света и понуде својим гледаоцима највећу селекцију нових и ексклузивних филмова и телевизијских серија.

„Death In the Gunj, The Hungry и Dev Bhoomi (Земља богова) први су наслови у нашој индијској понуди узбудљовог новог жанра – независног филма. Реалистичан стил узбудљивих филмских стваралаца отвара простор за експериментисања у погледу садржаја и форме“, рекао је Крипалани.

Истог дана када ће бити премијера у Београду, Паскаљевићев филм Земља богова биће приказан у оквиру Светске недеље, организоване под покровитељством Уједињених нација, која се одржава симултано у Њујорку, Паризу и Бангкоку као део медијске борбе за једнакост права мушкараца и жена.

Остварење Земља богова снимљено је у потпуности на Хималајима, на хинду језику, са индијском глумачком екипом предвођеном изванредним Виктором Банерџијем, а селектор фестивала у Торонту Димитри Еипидес описао је најновије остварење српског редитеља као „искрено и самоуверено, ненаметљиво и мудро“, као дело уметника „који нема потребе да се било коме доказује, али који има све да понуди“.

Главни јунак се враћа у своје родно село на Хималајима после 40 година добровољног изгнанства и суочава се са средином која се у међувремену није много променила, остале су предрасуде, а његови ближњи нису спремни да му опросте „грехе“ из прошлости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи