Вулетић: „Берлинале“ је најбољи начин да филм започне живот

Бојан Вулетић, сценариста и редитељ филма „Реквијем за госпођу Ј.“ који је уврштен у званични програм Берлинског филмског фестивала, сматра да је то најбољи начин да један филм започне свој живот и да са нестрпљењем очекује како ће његово остварење бити примљено на једном од три водећа светска фестивала.

Вулетић: „Берлинале“ је најбољи начин да филм започне живот Вулетић: „Берлинале“ је најбољи начин да филм започне живот

За портал Филмског центра Србије, Вулетић је истакао: „За сваког редитеља велика је ствар када добије прилику да ради нови филм и када, уз помоћ талентованих колега и великих уметника, успе да га сними. Снимити филм овде је по себи већ велики успех. Ако тај филм, по суду професионалаца, буде и довољно добар да буде уврштен у официјални програм једног од три водећа светска фестивала, онда је то нешто што вас испуњава посебном врстом задовољства“.

Реквијем за госпођу Ј., са Мирјаном Карановић у насловној улози и у продукцији београдске куће "SEE Film Pro", други је Вулетићев дугометражни играни филм, након Практичног водича кроз Београд са певањем и плакањем, који је премијеру имао 2011. године на фестивалу А категорије у Карловим Варима.

Филм је суфинансиран средствима Филмског центра Србије, а добио је и подршку фонда „Еуримаж“. Домаћи копродуценти су и РТС и Филмски фонд Војводине, а светску продају филма преузео је „Соул фуд филмс“.

Директор фотографије је Јелена Станковић, монтажер Владимир Павловски, сценограф Зорана Петров, костимограф Лана Павловић, дизајнер звука Борис Трајанов.

Осим Мирјане Карановић, играју Јована Гавриловић, Даница Недељковић, Вучић Перовић и Мира Бањац.

Продуцент филма је Ненад Дукић (SEE Film Pro), а копродуценти Павлина Јелева (Geopoly Film, Бугарска), Томи Салковски (Скопје филм студио, Македонија), Александер Родњански (Русија) и Алис Ормиерс (Surprise Alley, Француска).

Извршни продуцент је Мирослав Могоровић (Art & Popcorn), а филм је сниман на локацијама у Београду, Софији и Скопљу. Међународни филмски фестивал у Берлину, 67. по реду, биће одржан од 9. до 18. фебруара.

Вулетићев филм ће имати четири пројекције у оквиру селекције „Панорама специјал“, а премијера је заказана за 13. фебруар у 19 сати у великој дворани биоскопа „ЗОО паласт“ на Кудаму.

Реквијем за госпођу Ј. домаћој публици ће бити приказан на Фесту, док ће истоимена мини-серија бити емитована на РТС-у на јесен.

Прошле године у званичним програмима „Берлинала“ Србија је представљена остварењима Влажност Николе Љуце, Дубина два Огњена Главонића и кратким играним филмом Четири угла круга Катарине Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи