Oтворен конкурс за стицање етикете квалитета за фестивале

Kонкурс за стицање етикете квалитета за фестивале из региона Западног Балкана отворен је до 17. фебруара. Фестивали из Србије и региона имају прилику да се пријаве за „ЕФФЕ лејбл 2017-2018“, показујући свој квалитет и посвећеност вредностима ЕФФЕ.

Фестивали који се пријављују за „ЕФФЕ лејбл“ (EFFE Label) аутоматски ће се сматрати пријављеним за награду ЕФФЕ 2017/2018, коју додељује Европска асоцијација фестивала.

Стручњаци по избору ЕФФЕ ће разматрати пријаве из својих земаља и проценити да ли испуњавају сва три критеријума – уметничка посвећеност и иновативни приступ, учешће локалне заједнице и фестивал европског и међународног ангажовања.

Њихови резултати ће бити представљени међународном жирију, који доноси одлуку о коначној листи фестивала који ће понети „ЕФФЕ лејбл 2017-2018“. Резултати конкурса ће бити јавно објављени у мају 2017. на састанку Европске асоцијације фестивала у Немачкој.

Европску асоцијацију фестивала (ЕФА), кровну организацију за фестивале у Европи чини мрежа од око 100 фестивала, националних фестивалских асоцијација и културне мреже из 40 земаља.

Пројекат ЕФФЕ (Европа за фестивале – фестивали за Европу) је најобухватнији водич за фестивале у Европи, покренут од стране Европске асоцијације фестивала, како би пружио сигурност у иновативност и квалитет програма, стварање партнерства међу фестивалима, стицање публике.

Прво издање ЕФФЕ етикете и награду 2015/2016 презентовало је 761 фестивал из 31 земље који је примио етикету ЕФФЕ и 12 већих европских фестивала који су примили ЕФФЕ награду.

У овом периоду из Србије је ЕФФЕ етикету добило 22 фестивала међу којима су „Битеф“, „Гитар aрт“, „Нушићијада“, фестивал младих талената „Артлинк“, Београдски џез фестивал, „Радост Европе“, „Номус“, „Нишвил“, Фестивал кореографских минијатура, Фестивал европског филма „Палић“, Међународни фестивал харфе, Међународни фестивал позоришта за децу „Суботица“...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи