Вечерас пројекција филма „Ла-ла ленд“

У 45. Фест публику ће, месец дана пре почетка самог фестивала, увести вечерашња пројекција мјузикла „Ла-ла ленд“ који има 14 номинација за Оскара, што је рекорд који се није десио још од филма „Титаник“.

Вечерас пројекција филма „Ла-ла ленд“ Вечерас пројекција филма „Ла-ла ленд“

Филм има две номинације у једној категорији – за најбољу оригиналну песму, а такође је номинован и за још 12 – најбољи филм, режију, мушку улогу, женску улогу, фотографију, монтажу, костим, сценарио, сценографију, оригиналну музику, микс звука и монтажу звука.

Мјузикл који је недавно однео седам Златних глобуса, највише у историји доделе те награде, одушевио је током претходне године фестивалску и биоскопску публику стилом који враћа у златно време Холивуда, као и због маестралних Рајана Гослинга и Еме Стоун у главним улогама.

Млади амерички редитељ Демијан Шазел публици је постао познат 2014. године, када је његово претходно остварење Ритам лудила доживело невероватан успех широм света.

Тај филм, премијерно приказан у оквиру Феста пре две године, одушевио је гледаоце својим несвакидашњим ритмом, те истовремено забавним и окрутним приступом музици.

Могло би се рећи да Ла-ла ленд, треће Шазелово дугометражне остварење, красе исти квалитети и редитељево интересовање за извођачке уметности.

Наиме, у дебитантском филму Guy and Madeline on a Park Bench (2009), Шазел се бавио џез музиком.

Враћајући се на сличну тему, Ла-ла ленд, којег ће публика моћи да погледа у „Синеплексу“ (Ушће), а онда и на Фесту, говори о џез пијанисти (Рајан Гослинг) који се у Лос Анђелесу, срцу заводљивог и немилосрдног шоу-бизниса, заљубљује у неуспешну младу глумицу (Ема Стоун).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи