Сутра додела Златних глобуса

Мјузикл „Ла-ла-ланд“ са седам номинација фаворит је за награду Златни глобус, чија ће свечана додела сутра увече у Лос Анђелесу отворити сезону додела престижних холивудских филмских награда.

Главни глумци остварења младог редитеља Демијана Шазела, Ема Стоун и Рајан Гослин, номиновани су за најбољу женску и мушку улугу. На другом месту налази се драма Moonlight са шест номинација.

Међу остварењима кандидованим за најбољи мјузикл или комедију су 20th Century Women, Deadpool, Florence Foster Jenkins, Sing Street и La La Land. За најбољу драму кандидовани су Hacksaw Ridgе, Hell or High Water, Lion, Manchester by the Sea и Moonlight.

На листи номинованих глумаца за најбољу мушку улогу у области драме су Кејси Афлек за улогу у филму Manchester by the Sea, Џоел Еџертон за улогу у филму Loving, Ендру Гарфилд за Hacksaw Ridge и Дензел Вашингтон за Fences.

За најбољу женску драмску улогу номиноване су Ејми Адамс за Arrival, Џесика Чејстен за Miss Sloane, Изабел Ипер за Elle, Рут Нега за Loving и Натали Портман за улогу у филму о бившој првој дами САД Џеки.

На листи кандидата за најбољег редитеља налазе се Демијан Шазел, Том Форд, Мел Гибсон, Бери Џенкинс, Кенет Лонерган.

Номиновани за најбољи анимирани филм су Kubo and the Two Strings, Moana, My Life as a Zucchini, Sing, Zootopia, док су кандидати за најбоље остварење на страном језику су Divines, Elle, Neruda, The Salesman, Toni Erdmann.

Кандидати за најболу телевизијску серију у области драме су Game of Thrones, Stranger Things, This Is Us, Westworld.

Глумица Мерил Стрип примиће овогодишњу награду „Сесил Б. Демил“ за животни допринос филму.  Награда „Сесил Б. Демил“ додељује се за изузетан допринос филмској индустрији, а уручује се на свечаности доделе Златног глобуса.

Златни глобус, америчка награда која се додељује у области филма и телевизије и коју од 1944. године додељује Холивудско удружење страних новинара (ХФПА), показатељ је који ће филмови бити награђени престижним Оскаром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи