Још један трофеј за Мерил Стрип

Легендарна глумица Мерил Стрип биће награђена Златним глобусом за животно дело на годишњој церемонији у јануару.

Трострука оскаровка примиће награду „Сесил Б. Демил“ за 40 година рада у филмској индустрији.

„Она увек узима главне, јаке женске улоге и ствара уметност тако што показује рањивост и истину на великом платну. Једноставно речено, она је пионир који је отворио пут за жене на телевизији, у филму и на сцени“, истиче у саопштењу Лоренцо Сорија, председник Удружења холивудских страних новинара (ХФПА), које додељује то престижно признање.

„Због разарања полних и старосних баријера, све са финесама и милошћу, ХФПА јој скромно уручује ову част“, стоји у званичном саопштењу.

Ранији добитници те награде су Дензел Вошингтон, Џорџ Клуни, Морган Фриман, Роберт де Ниро, Мартин Скорсезе, Стевен Спилберг, Робин Вилијамс, Барбра Страјсенд...

Свечана церемонија одржава се 8. јануара 2017. године на Беверли Хилсу, a емитоваће се на Ен-Би-Сију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи