Лаза и Ленка су били две чисте душе...

У Центру „Сава“ у току је гала премијера филма "Santa Maria della Salute". Ново остварење Здравка Шотре, који потписује сценарио и режију, окупило је више од 160 глумаца. Ексклузивне изјаве за РТС дали су протагонисти Тамара Алексић и Војин Ћетковић.

Познато је да филмови и серије које Здравко Шотра потписује обарају рекорде гледаности. Публика воли његову поетику и сада са нестрпљењем је чекала премијеру филма Santa Maria della Salute, а затим и серију која ће бити приказана на програму РТС-а у марту.

Тамара Алексић која у филму игра Ленку Дунђерски и Војин Ћетковић који је као Лаза Костић, по сопственом признању, можда одиграо и најзахтевнију улогу до сада, дали су изјаве пре почетка филма.

„Верујте, толико смо података скупили и Шотра и ја за три године колико смо се бавили његовим животом да просто нисмо знали које сегменте можемо да избацимо и шта да прикажемо у филму. Он је чак имао проблем у монтажи јер је имао толико материјала да није знао које сцене треба избацити“, објаснио је Ћетковић.

„Али оно што је мене највише интригирало је то да ли успети да изговорим поезију Лазе Костића и дуго сам разговарао са Шотром у коју драмску ситуацију треба ставити лик Лазе Костића док ствара поезију, да видимо како су настале те неке песме“, додао је глумац који и сам пише поезију.

„Лаза Костић се у Ленку Дунђерски заљубио зато што је био једна чиста душа као и она. И мислим да су се ту заправо и препознали, као да је једна дивна интелектуална ствари само прерасла у чистоту два бића која нису покушавала једно друго да промене, него просто да се прилагоде једно другом“, одговорила је Тамара на питање зашто се велики српски песник заљубио у Ленку Дунђерски.

Сутра ће се екипа филма дружити са публиком у Новом Саду, а од 21. децембра филм ће бити и на редовном биоскопском репертоару.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи