Читај ми!

Дензелу Вошингтону Златни глобус за животно дело

Двоструки Оскаровац Дензел Вошингтон ће на предстојећој додели Златних глобуса примити награду за животно дело, јављају амерички медији.

Вошингтону, који има више хитова у каријери него неколико глумаца заједно, награда „Сесил Б. Демил“ ће бити уручена на додели Глобуса, саопштило је Удружење страних новинара Холивуда (ХПФА) које додељује ово престижно признање.

„Вошингтонова дуга и богата каријера је обележена бројним улогама испред и иза камере“, изјавио је председник ХПФА-а Лоренцо Сорија.

Славни глумац је каријеру започео 1977. године, а пажњу јавности је скренуо улогом у ТВ серији St. Еlsewhere која се приказивала од 1982. до 1988.

Касније добија улогу у филму Слава за коју је 1989. године добио Оскара за споредну мушку улогу.

Након тог филма његова популарност расте и добија све боље улоге у филмовима као што су Малком Икс (1992), Филаделфија (1993), Посрнули (1998), Сакупљач костију (1999) и Дан обуке (2001) када добија свог другог Оскара, овог пута за главну мушку улогу.

Шездеседогодишњи глумац већ има и два Златна глобуса у својој богатој колекцији трофеја, један за споредну улогу у филму Слава и један за главну улогу у филму Ураган (1999).

Међу претходним добитницима награде „Демил“ су Џуди Гарланд, Роберт де Ниро, Стивен Спилберг, Барбра Стрејсенд, Ширли Меклејн, Џек Николсон и Клинт Иствуд. Златни глобуси су друга по важности филмска награда, после Оскара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи