Читај ми!

„Врућ ветар“ осваја гледаоце већ 35 година

Телевизијска серија „Врућ ветар“ поново се приказује на РТС-у и постиже велику гледаност. Глумац Љубиша Самарџић, који је тумачио лик популарног Шурде, каже за Интернет портал РТС-а да је серија пре 35 година прављена с великом љубављу, знањем и поштовањем.

Љубиша Самарџић каже да је серија данас популарна због доброг текста, али и редитеља Александра Ђорђевића који је режирао бриљантно. Истиче и да су велике заслуге његових колега глумаца, као и РТС-а. 

„Ова реприза, по мом осећању, доноси једно велико поштовање свих оних који су се одлучили да раде ту телевизијску серију. И ми смо се сви дивили кад је то Синиша Павић написао“, рекао је популарни Шурда.

Коментарише да на телевизији постоје и другачији садржаји и због тога наглашава квалитет који има Врућ ветар.

„Мислим да су скарадна времена завладала. По мом осећању, људи су се мало удаљили од телевизије. Гледају ови који су плитке памети и који имају вероватно друга интересовања, која су еротизована“, каже Самарџић.

Поручује да серија Врућ ветар има свој значај јер брани достојанство добро срочене сценаристике и наводи да је реч о серији која није прављена само за једну земљу већ је циљ био да има ехо на свим просторима Европе.

„И то је серија коју сам ја срцем примио, а истовремено и гледалиште. Видим да то има велики ефекат“, објашњава прослављени глумац и редитељ.

Истиче да је са великим поштовањем играо са свим глумцима, јер су сви заслужили његово дивљење. Како је рекао, не зна ко је био најбољи, јер су сви играли толико добро и направили „мало чудо“ у Врућем ветру.

Присећа се и како је дошло до поделе улога. Према његовим речима, Ђорђевић је прво разговарао са њим и предложио му да игра Шурду, што је прихватио са великим задовољством.

„Знао је да сам с југа Србије, да знам добро тај сленг. Истовремено је гледао мене у неколико тих комичних улога“, каже Самарџић.

Занимљива је и прича о томе како је легендарни Миoдраг Петровић Чкаља добио улогу Фирге. Ђорђевић је питао Самарџића ко би био најбољи за ту улогу и он је одговорио: Чкаља! Ђорђевић и Павић су били изненађени: „Да ти игра Чкаља? Па, то је прва звезда!“

Самарџић каже да се он лично обратио Чкаљи који га је након прочитаног сценарија позвао и рекао: „Леле, пала кашика у мед“. Био је одушевљен улогом и пристао је да игра.

У целој глумачкој екипи владала је добра атмосфера. Када је почињало снимање, Самарџић је био председник ОФК „Београда“ за који је навијао свим срцем.

Истовремено, на другој страни били су звездаши, Аца и Чкаља, као и Бора Тодоровић који је навијао за „Партизан“. Због тога је предложио да у време утакмица буду паузе на снимањима и то су сви прихватили.

„Пружили смо једни другима руку. Одлазили смо на утакмице, али смо рекли да се не уноси нервоза ако се изгуби утакмица. Таква атмосфера и такав дух владали су током снимања“, наводи Самарџић.

Осим доброг пријема код публике, Љубиша Самарџић је за лик Шурде добио и многе награде и признања.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи