Читај ми!

Гран-при „Срем филм феста“ филму „Кућа у магли“

На Међународном фестивалу документарног филма „Срем филм фест“ гран-при ове године припао је остварењу „Кућа у магли“ аутора Мокхтара Намдара из Ирана.

Фестивал одржан у Врднику од 23. до 26. септембра популаризује ауторе и остварења, али и регију у којој се одржава. „Срем филм фест“ је окупио ауторе филмова из области туризма и екологије, наводи се у саопштењу организатора, преноси Танјуг.

Пројекције филмова су, осим у Врднику одржане у још осам градова - у Специјалном резервату природе „Засавица“, Руми, Сремској Митровици, Нијемцима, Инђији, Сремским Карловцима, Старој Пазови, Илоку и у Вуковару.

У области екологије, Златна бубамара припала је филму Ова земља је наша земља, аутора Саи Конг Кхам из Мијанмара, Сребрна бубамара Проповеднику са фарме, Хенрика Менандера из Финске, док је Бронзана бубамара додељена филму Годови ауторке Кристине Ригове из Словачке. Посебну похвала за еколошки филм добило је остварење Трска Тургаyа Курала из Турске.

Златном бубамаром за туристички филм награђено је аргентинско остварање Миља за миљом, Сребрна бубамара додељена је Аутофокусу Бориса Пољака из Хрватске, а Бронзана Рингишпилу, чији је аутор Лука Попадић из Србије.

Посебна похвала за туристички филм припала је филму Време Хасана Арнаутовића из Босне и Херцеговине.

На „Срем филм фесту“ додеље су и дипломе за ТВ израз, а своје фаворите су одабрали сарадници смотре.

„Срем филм фест“ својим постојањем и промоцијом аутора жели да пренесе поруку да су глобални еколошки проблеми универзални, да је исто и на Филипинима и у Србији, жели да грађане информише, а аутори својим радом на филму желе да забрину, усреће и упозоре.

Кроз фестивал организатори желе и да ставе акценат на Војводину, Срем, Фрушку гору, подсете на њихово постојање, а можда и да пруже неку идеју за њихово очување.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи