Читај ми!

Српска премијера филма „Поред мене“

Нови филм Стевана Филиповића, причу о недостатку емпатије код младих вечерас ће премијерно видети београдска публика. Српска премијера филма „Поред мене“ биће одржана у Центру „Сава“ и у „Синеплексу“ у „Ушћу“.

Српска премијера филма „Поред мене“ Српска премијера филма „Поред мене“

Остварење Поред мене већ је освојило важне награде протеклог лета - на фестивалу у Пули Златну арену у међународној конкуренцији, а на фестивалу у Сарајеву награду публике. У домаћим биоскопима биће на репертоару од сутра, у дистрибуцији „Тарамаунта“.

Аутор Стеван Филиповић у изјави Танјугу открива да је желео да сними искрену причу о једном одељењу гимназијалаца и да укаже на недостатак емпатије у савременом друштву.

Сценарио, који је писао са Мињом Богавац, прати разред који је, због одређених околности, за казну закључан у школи, без мобилних телефона, те ученици долазе у прилику да се заиста упознају.

Ликови ученика покривају читав спектар - „фенсере“, навијаче, хипстере, штребере, готичаре, аутсајдере... и њихове различите животне ставове, социјалне статусе, сексуална опредељења, политичка размишљања.

У филму дебитује читава генерација младих глумаца, уз Христину Поповић у улози разредне. Матуранте играју Никола Глишић, Милица Мајкић, Матеа Милосављевић, Дарко Ивић, Славен Дошло, Јелена Пузић, Андреј Пиповић, Горица Регодић, Растко Вујисић.

Они су генерација Академије уметности у Београду, класа професорке Мирјане Карановић (која игра епизоду директорке гимназије) и асистента Филиповића.

У снимању је учествовало око 40 студената те академије, поред глумаца и студенти камере, звука и других одсека.

Продукцијска кућа „Хипнополис“ из Београда стоји иза новог Филиповићевог остварења.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи