Читај ми!

Еми први пут припао црнкињи

Глумица Виола Дејвис ушла је у историју пошто је прва црнкиња која је освојила престижну награду Еми и то за улогу професорке и адвоката Анализ Китинг у серији „Како се извући са убиством“, преноси АП. „Игра престола“ доминирала на 67. додели Емија.

Она је у недељу у Лос Анђелесу рекла да је једина разлика између црнкиња и жена других боја коже је прилика коју добије.

„Не можете добити Емија за улогу која не постоји“, истакла је Дејвис.

Емија за најбољег глумца освојио је Џон Хам за улогу у серији Mad Man, док је серија Игра престола са 24 номинацијe освојила 12 награда међу којима је она за најбољу мушку споредну улогу која је отишла у руке Питера Динклиџа.

Међу рекордних 12 награда је и она за најбољу драмску серију. То је први пут да је популарна серија, од како је почела да се приказује 2011. године, освојила награду за најбољу драмску серију. 

Награда за најбољу режију и најбољег глумца припала је серији Тransparent, док је политичка сатира Veep освојила награду за најбољу комичну серију.

Награда Еми је ТВ еквивалент престижном филмском Оскару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи