Читај ми!

Кит Ричардс, под утицајем...

Филм о легендарном гитаристи групе „Ролингстоунс“ неочекивано је еволуирао - из приче о снимању његовог скорашњег соло албума у праву студију о огромном утицају блуза, кантри и реге музике на његове песме.

Документарни филм Кит Ричардс: Под утицајем (Keith Richards: Under the Influence) премијерно је приказан на Интернационалном филмском фестивалу у Торонту у четвртак.

Идеја је била да се документује настанак његовог првог соло албума Crosseyed Heart од пре више од 20 година.

Али, под утицајем редитеља Моргана Невила, који је освојио Оскара за филм 20 Feet from Stardom, фокус се преместио на оно место одакле је дошла музика.

„Ово није планирано. Док се снимао филм, негде на пола пута до краја, схватио сам шта се дешава“, рекао је Ричардс за Ројтерс пре саме премијере.

Седамдесетгодишњи музичар изјавио је да су му и филм и креирање албума дали нов осећај захвалности за ствари које су утицале на њега и његову музику, укључујући и оне мање очигледне као што је његова мајка, која је волела музику.

Ричардс је рекао да је његов дом био испуњен музиком Били Холидеј, Луиса Армстронга, Дјука Елингтона и Еле Фицџералд. 

„Све је било тако добро. Другим речима, када са четири године почнете да певате песме Били Холидеј, схватите да сте одрастали на блузу, а да тога нисте били ни свесни.“ 

Под утицајем истражује како су „Ролингстоунси“, након добијене светске славе, помогли повећању интересовања за амерички блуз.

Кит се присећао како је његов бенд, заједно са њим, био запрепашћен колико блуз није био популаран када су дошли у Америку. 

Премијера филма и његов соло алмбум изашли су исте недеље када је Ричардс објавио план за повратак „Ролингстоунса“ у студио следеће године

„Видео сам све момке из групе у Лондону прошле недеље и били су спремни да поново уђу у студио у било ком моменту, што је много више него чему сам могао да се надам“, истакао је.

„Тако ти је са 'Стоунсима'. Стално мислиш: 'Ма хајде, колико дуго још могу да трају?' Претпостављам да ће то бити онда када будемо осетили да се не побољшавамо. Наша енергија је и даље ту“, закључио је.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи