Читај ми!

Још једна награда за „Без степеника“ и Ђузу

Жири осмог Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије је 13. септембра 2015. године, за улогу у филму редитеља Марка Новаковића „Без степеника“, снимљеног у продукцији Радио-телевизије Србије, постхумно доделио специјално признање Властимиру Ђузи Стојиљковићу за изванредни полувековни допринос култури региона.

Признање лесковачког фестивала "LIFFE" је била седма награда филму Без степеника на четвртом фестивалу на којем је остварење учествовало, након фестивала на Палићу, Врњачкој Бањи и Нишу.

Уједно, ово је треће признање које је припало Властимиру Ђузи Стојиљковићу за маестрално одиграну последњу филмску улогу у животу.

Телевизијска премијера филма Без степеника очекује се у децембру 2015. године на Првом програму РТС-а.

Пензионисани професор неуропсихијатрије, Славиша Петронијевић, живи у свом стану заједно са својом кћерком Милицом, зетом Стојаном и унуком Драганом.

Оболео је од Алцхајмерове болести и живот у заједници постаје све компликованији, како за њега самог тако и за његове укућане.

Милица и Стојан желе да га сместе у старачки дом, али Славиша се труди да им покаже да је са њим и даље све у реду. Временом, то му постаје све теже...

Сценарио за филм Без степеника добио је другу награду на анонимном конкурсу поводом 50 година Телевизије Београд.

Лик Славише Петронијевића тумачи велики бард српског глумишта, Властимир Ђуза Стојиљковић, улоге његове кћерке и зета игра сјајни тандем глумаца, Наташа Нинковић и Александар Ђурица, а у подели су још многи врсни глумци свих генерација: Миодраг Крстовић, Рената Улмански, Марко Јанкетић, Иван Ђорђевић, Александра Николић...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи