Читај ми!

Ник Кејв у Вендерсовом новом филму

Немачки редитељ Вим Вендерс је прошле недеље у Паризу почео снимање свог новог филма који ће бити његово прво другометражно остварење на француском језику. У глумачкој екипи „Лепих дана у Аранхеузу“ музичар Ник Кејв.

Ново остварење Вима Вендерса уједно ће бити и његов трећи филм у три-де техници након документарца Пина и трилера Све ће бити у реду, који је ове године представљен на Берлиналу, преноси Танјуг.

Филм под називом Les Beaux Jours d'Aranjuez (Лепи дани у Аранхеузу) је адаптација драме аустријског писца Петера Хандкеа с којим је Вендерс и раније сарађивао – Страх голмана пред једанаестерцем (1972), Погрешан покрет (1975) и Небо над Берлином (1987) који је освојио награду за сценарио на Канском фестивалу.

„Петер Хандке је написао текст Летњи дијалог у којем двоје људи, једна жена и један мушкарац, разговарају. У почетку то чине с оклевањем, да би се касније распричали о свакојаким темама. Понекад се упуштају у игру питање-одговор, а понекад њихова расправа постаје веома жива или се претвара у дуги монолог“, објаснио је Вендерс садржај филма у којем главне улоге тумаче Реда Катеб, Софи Семин, Јенс Харцер и Ник Кејв.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи