Читај ми!

Дигитализација филмова Ендија Ворхола

Стотине филмова поп-арт уметника Ендија Ворхола биће дигитализоване и доступне јавности. У обимном пројекту, за који ће бити потребно неколико година, биће обрађено готово 1.000 ролни филма!

Пројекат, који обухвата око 500 остварења које је Енди Ворхол снимио између 1963. и 1972. године, реализују њујоршки Музеј модерне уметности (МоМА), затим Музеј „Енди Ворхол“ из Питсбурга и фирма за визуелне ефекте МПЦ.

Скоро 1.000 ролни 16-милиметарског филма биће дигитално скенирано у слике високе резолуције.

Реализација почиње овог месеца и биће потребно неколико година да све буде завршено.

Чувени поп-арт уметник рођен је у Питсбургу. Живео је и стварао у Њујорку. Бавио се сликарством, режијом, глумом и један је од најзначајнијих америчких уметника 20. века.

Умро је 1987, у 59. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи