Читај ми!

Пакистански филм победник смотре у Прокупљу

За најбољи документарни филм Међународног фестивала краткометражног и документарног филма у Прокупљу проглашено је остварење "The Kalasha and the Crescent" из Пакистана. Најбољи домаћи филм „Игла“ Ђорђа Стојиљковића.

Од пристиглих 1.118 остварења, рекао је агенцији Бета директор фестивала Жикица Јовановић, стручни жири, који је предводио филмски критичар Дејан Дабић, одабрао је у најужи избор 38 филмова који су се такмичили у пет категорија: документарни, играни, домаћи, анимирани и експериментални филм у трајању до 15 минута.

За најбољи домаћи филм фестивала проглашен је филм Игла Ђорђа Стојиљковића, а специјално признање у категорији домаћих аутора добио је Банатски троугао Марка Бацковића.

Специјално признање за документарац страних аутора припало је италијанском филму America. Најбољи играни филм у трајању до 15 минута је The Theft из Ирана, који је био најбољи и према гласовима публике.

Специјална признања жирија у тој категорији добила су остварења Dring of the Dead из Француске и Old Dog, New Tricks из Норвешке.

У категорији анимираног филма најбољи је Dji.Death Fails из Молдавије, а специјално признање у овој категорији понело је остварење Д из Венецуле.

Најбољи експериментални филм је Adrenaline из Хрватске, а специјално признање у овој категорији додељено је остварењу Night Lights из Русије.

Одлучили смо да победничке филмове прикажемо гледаоцима у свим већим градовима у Србији као и у суседним земљама, а част да први виде победнике припала је житељима општина Топличког округа Прокупља, Куршумлије, Житорађе и Блаца, открио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи