Читај ми!

Српско „Лето без месеца“ у Кану

У званичној селекцији Фестивала у Кану нашао се и кратки филм младог српског редитеља Стефана Иванчића „Лето без месеца“.

Кратки филм Лето без месеца редитеља Стефана Иванчића сврстан је у званичну селекцију Фестивала у Кану, који се ове године одржава од 14. до 25. маја, обавестио је агенцују Танјуг млади аутор.

Иванчићев филм ће се такмичити у категорији Синефондасион заједно са још 15 кратких филмова из целог света.

Филм прати причу 16-годишње Исидоре, која пред одлазак у иностранство проводи неколико дана у викендици свог детињства. Изгубљена у летњој тишини, она стрепи од промена које се ближе.

Лето без месеца је Иванчићев дипломски филм на Факултету драмских уметности, снимљен под менторством Срдана Голубовића.

Главне улоге тумаче Исидора Марковић, Јелисавета Караџић, Матија Ристић и Стефан Ђорђевић.

У екипи филма су Игор Ђорђевић (директор фотографије), Јелена Максимовић (монтажа), Млађан Матавуљ (звук), Драгана Баћовић (сценографија) и Александар Нећаков и Невена Павловић (продукција).

То је четврти Иванчићев кратки филм, снимљен након успешних документараца Секундарна сировина (2012) и 1973 (2014) и играног филма Пролећна сунца (2013), у сарадњи Факултета драмских уметности и „Нон-алајнд филмс“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи