Читај ми!

„Филмски сусрети“, 48. пут

На Летњој позорници Нишке тврђаве вечерас ће глумцима 48. пут бити предати кључеви Града. До 31. августа 12 српских играних филмова, снимљених у протеклих годину дана, бориће се за награде фестивала глумачких остварења „Филмски сусрети“.

Нишки фестивал глумачких остварења „Филмски сусрети“ вечерас отвара капије 48. пут. До 31. августа у конкуренцији за награде биће приказано 12 српских дугометражних играних филмова, снимљених у протеклих годину дана.

Церемонија на Летњој позорници у Нишкој тврђави почиње традиционалном предајом кључева Града глумцима, а затим ће бити уручена награда Удружења филмских радника Србије за животно дело „Павле Вуисић“ овогодишњој добитници Вери Чукић.

Прве вечери на програму су остварења Кад сване дан, у режији Горана Паскаљевића са Мустафом Надаревићем у главној улози, и Мамарош Момчила Мрдаковића, са Миром Бањац и Богданом Диклићем.

За награде конкуришу и глумци из филмова Кругови, С/кидање, Одумирање, Вир, Фалсификатор, Љубав долази касније, Где је Нађа, Лед, Артиљеро и Држава.

Биће додељено осам званичних признања - Гран-при „Наиса“ (уз 200.000 динара), „Цар Константин“ и „Царица Теодора“ (по 150.000), награде за изузетну мушку и женску улогу (по 100.000), за епизоде и најбољег дебитанта (по 80.000 динара).

Нишка публика ће моћи да види и два филма ван конкуренције, документарно-играни Пут ружама посут, о принцези Оливери, ћерки кнеза Лазара и кнегиње Милице и Поноћна молитва о Боју на Чегру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи