Читај ми!

Уз Монику „процветала“ и Камена гора

Екипа новог филма Емира Кустурице „На млечном путу“, у којем главну улогу тумачи Моника Белучи, наставила је снимање на Каменој гори код Пријепоља. Остварење би, према речима редитеља, требало да буде готово до маја следеће године.

После Требиња и Мокре горе, екипа новог филма Емира Кустурице На млечном путу са главном звездом Моником Белучи, наставила је снимање на Каменој гори, висоравни двадесетак километара удаљеној од Пријепоља.

Кустурица је најавио да би филм требало да буде готов до маја следеће године.

Свето каменогорско дрво, готово пет столећа стар бор и рој пчела, нестварна природна сценографија око које се догађа важан део троделне приче филма о, како редитељ и главни глумац каже, љубави, змији и рату.

„Дрво живота, то је дрво у које се ми сакривамо бежећи од потере која је читавих сат нама за петама и којој измичемо до краја, када, сад не могу да откријем шта ће се десити, нешто што мења мој живот и због чега постајем монах“, објашњава Кустурица.

Долазак филмаџија за малобројне мештане мирног насеља на планини је догађај који се не пропушта.

„Дошао је Емир Кустурица једног дана и рекао да хоће да снима филм. Разумео сам то се он шали, да неће то бити, али дошли ови људи све спремили, гледам шта они раде код бора кад каже ми овај један Цане, долази Кустурица, дођи да гледаш хеликоптер“, каже Михаило Кијановић.

„Запосели су имање већ пар дана али свима нам је драго и за нас овде и општину, јер само име ових звезда овде је велико“, наводи власник имања Миленко Цвијовић.

Главна звезда филма Моника Белучи ипак изазива различито интересовање.

„Опуштена је скроз и прича с нама, није нешто важна“, рекла је Невена Цвијовић.

Пред облацима и муњама што су се свијали над гором на камену, Михаила који помаже деди око пчела, више од филмских мучила је домаћинска брига, да му жито не покисне, филмаџије су скратиле снимање, а Кустурица и Моника одлетели ка једној другој гори, на Мећавник.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи