Читај ми!

„Монтевидео, Бог те видео“ стопама „Валтера“

После Валтера, кинески су проговорили Тирке, Моша, Станоје. „Монтевидео, Бог те видео“ увршћен је у селекцију „Најбољи филмови света“. То значи да ће бити приказан на програму државне телевизије, а видеће га између 300 и 400 милиона људи.

Још једно признање за филм Монтевидео, Бог те видео. Увршћен у селекцију „Најбољи филмови света“, данас је, у ударном термину, на програму кинеске државне телевизије Си-Си-Ти-Ви.

Режисер Драган Бјелогрлић каже да је овај догађај невероватан јер велики холивудски продуценти последњих година улажу огромне напоре да уђу на кинеско тржиште и веома им је тешко пошто Кина има квоте за холивудске филмове.

„Филм је прошле године освојио Гран-при на фестивалу у Пекингу. После тога је приказан на неколико фестивала у Кини и био је веома популаран у неким студентским и интелектуалним круговима“, објашњава Бјелогрлић.

Селекција „Најбољи филмови“ приказује се од 1998. године и има задатак да гледаоцима представи најбоља страна остварења. 

Кинеска телевизија годишње одобри само 52 остварења из света.

„Према њиховим проценама, филм би требало да види између 300 и 400 милиона људи. Ако се то стварно деси и Монтевидео, Бог те видео им се допадне могло би да се деси да наставак уђе у кинеске биоскопе“, истакао је Бјелогрлић.

Према његовим речима, то би био револуционаран догађај који би отворио врата српском филму и култури на кинеско огромно и важно тржиште.

После серије коју сте гледали на РТС-у, главне утакмице и околности у којима их је наш тим одиграо на првенству у Уругвају видећете у филмском наставку - Монтевидео, видимо се.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи