Читај ми!

Прва афроамериканка на челу Академије

За 86 година, колико постоји америчка Академија за филмску уметност и науку, само две жене су биле на њеном челу. Шерил Бун Ајзакс је постала трећа, и то после 30 година! И прва афроамериканка на месту председнице.

Шерил Бун Ајзакс изабрана је за председницу америчке Академије за филмску уметност и науку, саопштено је синоћ на Твитер налогу Академије.

Ајзакс, која је стручњак за маркетинг, први је председник Академије афроамеричког порекла и прва жена на челу те институције у последњих 30 година.

Иначе, председника бира борд гувернера, а пре ње само су две жене биле на лидерској позицији у установи која постоји 86 година.

Прва је била глумица Бет Дејвис, која је функцију обављала само два месеца 1941. године, а друга Феј Кенин која се задржала четири године, од 1979. до 1983.

Шерил Бун Ајзакс раније је обављала функцију потпредседника Академије, а на месту председника замениће Хока Коха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи