Читај ми!

И редитељи наградили Афлека

Остварење „Арго“ најбоље режиран филм у протеклој години, оценили чланови Удружења америчких редитеља. Да му није измакла номинација у категорији за најбољег редитеља, Бен Афлек био би озбиљан кандидат и за Оскара.

Глумац и редитељ Бен Афлек добио је награду Америчког удружења редитеља (Directors Guild) за најбољу режију за филм Арго, још једно у низу освојених признања, три недеље уочи овогодишњег уручења Оскара

Награду је америчком уметнику синоћ уручио прошлогодишњи победник Француз Мишел Азанависијус, чији je филм Глумац је остварио фантастичан успех у Холивуду где је освојио пет признања Америчке филмске академије.

До сада се показало да најчешће добитник награде Америчког удружења редитеља за режију осваја и Оскара за најбољег редитеља, међутим, то овог пута неће бити случај, јер је Бену Афлеку измакла номинација у тој категорији за признање Америчке филмске академије.

Ипак, филм конкурише за седам позлаћених статуета, укључујући и у категорији за најбоље остварење.

Арго, прича о спасавању америчких дипломата из Ирана током револуције, био је на синоћној церемонији у конкуренцији са Линколном Стивена Спилберга, Zero Dark Thirty Кетрин Бигелоу, Јадници Тома Хупера и Пијев живот Анга Лија.

Aфлеково остварење је 13. јануара добио Златног глобуса за најбољу драму и за најбољу режију, а 26. јануара Удружење продуцената из Лос Анђелеса прогласило је је Арго најбољим филмом.

Амерички филмски институт, који сваке године проглашава најбоља фимска и телевизијска остварења, остварења Арго и Успон мрачног витеза Кристофера Нолана уврстио међу 10 најбољих филмова прошле године.

Церемонија уручивања Оскара одржаће се 24. фебруара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи