Читај ми!

Седамдесет пет премијера на ФЕСТ-у

Припрема, позор, ФЕСТ – мото је 41. ФЕСТ-а, који ће се одржати од 22. фебруара до 3. марта. Међународни филмски фестивал у Београду, у неколико дворана, приказаће 75 премијерних наслова, најављено је у Скупштини града.

Актуелни наслови редитеља и глумаца који ових дана добијају номинације за Оскара и Златне глобусе као и уметнички филмови награђивани на престижним светским фестивалима, окосница су 41. ФЕСТ-а.

На самом отварању један од најуспешнијих филмова у протеклој години Љубав, Михаела Ханекеа, а у главном програму и Јадници Тома Хупера, Линколн Стивена Спилберга, Страст Брајана де Палме, Мастер Пола Томаса Андерсона као и нова дела Вудија Алена, Бернарда Бертолучија, Кена Лоуча, Такешија Китана.

„ФЕСТ је и даље највећи, а додао бих и најјефтинији биоскоп у Београду. Велики број филмова, заиста јака концентрација ауторских и глумачких имена, можда за нијансу јача него претходне две године. Од Сава центра који је ФЕСТ-ов највећи излог, до осталих дворана која су нека врста ФЕСТ-а у малом – свака је домаћин одређеној програмаској целини", сматра Иван Карл, селектор ФЕСТ-а.

Фест ове године посебу пажњу посвећује домаћем филму. Имаће чак четири премијере.

„Сви велики светски фестивали афирмишу домаћу продукцију и домаће филмове, тако да ће ове године ФЕСТ бити затворен, што је већ сад традиција, са домаћим филмом Горана Марковића Фалсификатор, а у програму ће бити и филм Срдана Голубовића Кругови", рекао је Борислав Анђелић, уметнички директор ФЕСТ-а.

У такмичарском програму „Европа ван Европе" нашао се дебитантски филм Љубав долази касније Хаџи Александра Ђуровића, а у оквиру изабраних документараца видећемо Албертов пут Предрага Бамбића посвећен творцу „Панавижн" камере Алберту Мејеру, пореклом из наше земље.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи