Читај ми!

„У добру и злу“ одушевио стране новинаре

Пет признања „Сателит“ доделили су страни новинари филму Дејвида О. Расела „У добру и злу“. На додели на Беверли Хилсу, међу награђенима и гумци Ен Хатавеј, Бредли Купер, Џенифер Лоренс и Хавијер Бардем, аутори и протагонисти серија „Домовина“ и „Штребери“.

Независна комедија Дејвида О. Расела У добру и злу (Silver Linings Playbook) освојила је пет „Сателит" награда, које су додељене у хотелу „Интерконтинентал" на Беверли Хилсу.

Остварење је награђено у категоријама најбољи филм, режија, мушка и женска улога (Бредли Купер и Џенифер Лоренс) и монтажа (Џеј Касиди и Криспин Стратерс).

Када је реч о телевизији, награде Академије страних новинара, добиле су серије Домовина и Штребери (The Big Bang Theory) - свака по три, укључујући награде за најбољу драму, односно комедију.

Како преноси Холивуд рипортер, Ен Хатавеј награђена је за најбољу споредну женску улогу у филму Јадници, који је такође награђен за најбољу песму Suddenly и најбољи звук.

Хавијер Бардем награђен је за најбољу мушку епизоду у филму Џејмс Бонд серијала Skyfall.

Награда за најбољи страни филм додељена је равноправно француском Недодирљиви и Пијети из Јужне Кореје.

Најбоље анимирано остварење је Пет легенди (Rise of the Guardians), док је Chasing Ice проглашен за најбољи документарни филм.

За најбољи оригинални сценарио награђен је Марк Боал за Zero Dark Thirty (Тајна операција) редитељке Кетрин Бигелоу, док је Дејвид Меги добио признање за најбољу адаптацију сценарија, за Пијев живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи